Nieuws

Harderwijk heeft een nieuw station!

16 september 2016

Vandaag - vrijdag 16 september - is het nieuwe station grotendeels geopend. De verkeerstunnel onder het station is klaar! Niet meer wachten voor de spoorbomen, maar op een vlotte manier door de stad rijden. Het nieuwe station is beter bereikbaar en de fietsers maken gebruik van een hypermoderne overdekte én bewaakte fietsenstalling.

160916_Harderwijk_eindfoto (6)_klein 

Het nieuwe station is rond 12:00 uur geopend. Een feestelijke dag voor de gemeente Harderwijk, ProRail, NS en de aannemerscombinatie Reef Infra - Strukton Infratechnieken, maar bovenal voor alle reizigers en inwoners van Harderwijk. Het stationsgebied is de spil tussen de verschillende vervoersmodaliteiten en zorgt voor aansluiting tussen trein, bus fiets, voetganger en auto.

Bijna klaar voor de toekomst

Niet alles is nog klaar. Het oude gebouw wordt nog gesloopt en het busstation is nog niet gereed. Ook de openbare ruimte krijgt nog een nieuwe inrichting. Maar met de komst van een nieuw stationsgebouw en een geheel nieuwe stationsomgeving met alle benodigde faciliteiten heeft Harderwijk een aantrekkelijk en goed bereikbaar station en is de stad klaar voor de toekomst. De komst van een onderdoorgang bij het station en een onderdoorgang voor fietsers bij de Weisteeg zorgt voor een betere bereikbaarheid en veiligheid van Harderwijk en draagt bij aan betrouwbaarder treinverkeer.

160916_Harderwijk_eindfoto (2)_klein

 

160916_Harderwijk_eindfoto (9)