Stationsomgeving Harderwijk

Elke dag maken veel reizigers gebruik van het station Harderwijk. Daarom vernieuwen we samen met de gemeente Harderwijk en de NS het station en het gebied daaromheen. Zo bouwen we een nieuw stationsgebouw met allerlei voorzieningen, leggen we een verkeerstunnel en een fietstunnel aan en vernieuwen we het parkeerterrein en het busstation. Een totale metamorfose, waardoor het station straks aantrekkelijk en goed bereikbaar is.

Opdrachtgever:
ProRail
Locatie:
Harderwijk
Status:
Opgeleverd
Activiteit:
Civiele werken
160916_Harderwijk_eindfoto (9)
Schuiven KW westeinde
Bouwfotografe-019
Schuiven KW Westeinde 2
160916_Harderwijk_eindfoto (2)_klein
160916_Harderwijk_eindfoto (6)_klein
KW Weisteeg

Station

We vernieuwen het stationsgebouw en het stationsplein. Ook bouwen we een verkeerstunnel voor voetgangers, fietsers en auto’s. Daardoor is het station straks goed bereikbaar. Via de tunnel komen reizigers makkelijk op de perrons. De omgeving van het station richten we ook opnieuw in, met alle voorzieningen voor een comfortabele reis: een overkapping met beschutte zitplekken, twee winkels, een bewaakte en onbewaakte fietsenstalling, een P&R-terrein en een modern busstation.

Harderwijk menu foldout

Fietstunnel

We vervangen de spoorwegovergang tussen de wijk Drielanden en de Weisteeg door een fietstunnel. Zo kunnen fietsers veilig onder het spoor door.

KW Weisteeg